Begunstigde organisaties

Sinds jaar en dag geeft SF BIKUDAK subsidies aan drie organisaties met activiteiten die binnen zijn doelstelling vallen. Hieronder leest u welke organisaties dat zijn.

SBD

De Stichting Bedrijfstakregelingen Dakbedekkingsbranche (SBD) is de organisatie voor arbeidsomstandigheden en veiligheid. SBD geeft voorlichting over arbeidsomstandigheden aan werkgevers en werknemers. Bijvoorbeeld over verkleining van arbeidsrisico’s. Tevens zorgt SBD ervoor dat de Arbocatalogus Platte Daken actueel blijft.

TECTUM

TECTUM verzorgt opleidingen voor iedereen in de platte dakenbranche. Ook is TECTUM werkgever van leerling-dakdekkers. SF BIKUDAK geeft subsidies aan TECTUM voor deze opleidingen. Daarnaast geeft SF BIKUDAK werkgevers een bijdrage in de kosten van cursussen die werknemers bij TECTUM volgen.

B2-Transities 

B2transities is een voorziening binnen de dakbedekkingsbranche en heeft als doel: duurzame inzetbaarheid. B2transities zet zich in om:

  • werknemers op tijd naar een andere functie/baan te begeleiden om te voorkomen dat ze te vroeg niet meer kunnen werken
  • voor activiteiten te zorgen die gericht zijn op het langer en gezond kunnen blijven werken in de eigen functie of in een andere functie.

Sinds juni 2018 kunnen werknemers die in de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche werken deelnemen in B2transities.

SF BIKUDAK