Thomas van Lierop overall winnaar Veiligheid op Pole Position

De winnende dakrandbeveiliging van Thomas van Lierop.

Thomas van Lierop van JR Isolatie & Dakbedekkingen is de overall winnaar van de actie ‘Veiligheid op Pole Position’ van het Sociaal Fonds BIKUDAK. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op dinsdag 2 juli 2024 in Fletcher Hotel-Restaurant De Klepperman in Hoevelaken maakte voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers, oud-winnaar van de 24-uursrace van Le Mans, de overall prijswinnaar bekend.

De betrokkenheid bij dit branche-initiatief was groot. Vrijwel gelijktijdig had namelijk de interland Nederland-Roemenië plaats. Dit bleek geen reden om verstek te laten gaan. Op een enkele afmelding na waren alle genomineerden en genodigden present in Hoevelaken.

Alle prijswinnaars met in het midden Jan Lammers en tweede van links Fabiana Giammancheri (MASTUM bv). Zij kreeg uit handen van Jan Lammers een stimuleringsprijs voor jong talent voor de ontwikkelling van een WerkVeiligApp (foto Soooph Photography).

Multifunctionele Dakrandbeveiliging

Van Lierop won met zijn Multifunctionele Dakrandbeveiliging. De basis van dit systeem is dat de dakrandbeveiliging met behulp van multiblokken op de dakrand wordt gemonteerd. Hierdoor bevinden zich op het dakoppervlak geen obstakels zoals staanders en liggers met contragewichten. Belangrijk, aldus de jury, want struikelgevaar wordt hiermee voorkomen en het dakoppervlak blijft vrij om werkzaamheden uit te voeren.

Het Beste Idee

De juryleden met v.l.n.r. Paul Aalders, Carin Benders en Ad Verhoeven (foto Soooph Photography).

Thomas won in de categorie het Beste Idee. Jan Lammers reikte ook de prijzen uit aan de winnaars in de categorieën de Beste Veiligheidsman -of Vrouw en het Beste Praktijkvoorbeeld. De winnaars in de categorieën het Beste Idee en het Beste Praktijkvoorbeeld maakten kans op de hoofdprijs van 15.000 euro voor de verdere ontwikkeling van hun idee of praktijkvoorbeeld. De jury, bestaande uit Carin Benders, coördinerend Inspecteur/projectleider bij de Nederlandse Arbeidsinspectie en de vroegere arbovoorlichters Ad Verhoeven en Paul Aalders, kende uiteindelijk de hoofdprijs toe aan Van Lierop. Die verdiende naast een cheque van 15.000 euro ook een VIP Weekend voor twee personen voor de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort

De Trimmentrekker van Ed van Maarschalkerwaard.

Runner-up in deze categorie werd Ed van Maarschalkerwaard van J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon met de Trimmentrekker. Het is een hulpmiddel om daktrimmen te demonteren, waarbij geen naar buiten toe gerichte inspanning hoeft te worden geleverd. Hierdoor wordt het risico beperkt dat er materialen van het dak vallen.

Het Beste Praktijkvoorbeeld

De Firesafety mobiele brandkar van John Gooren, winnaar in de categorie Beste Praktijkvoorbeeld.

Winnaar in de categorie het Beste Praktijkvoorbeeld werd John Gooren van Verkoelen Dakspecialisten Weert met zijn inzending de Firesafety mobiele brandkar. Deze mobiele brandkar is voorzien van onder meer twee poederblussers, twee branddekens en een hijsoog. Snelle toegang tot blusmiddelen op het dak is hiermee gegarandeerd. Hij kreeg uit handen van Jan Lammers twee tickets voor de wedstrijddag Grand Prix Formule 1 in Zandvoort.

Beste Veiligheidsman of -vrouw

Esther de Bruin (rechts), winnaar in de categorie Beste Veiligheidsman of -Vrouw (foto Soooph Photography).

Dezelfde prijs viel Esther de Bruijn van Kunststof Dak Nederland (KDN) ten deel. Esther won in de categorie Beste Veiligheidsman of -Vrouw. Volgens de jury enthousiasmeert Esther met strakke hand zowel medewerkers als directie voor toolboxmeetings en alle voorkomende veiligheidsaangelegenheden. Ze zorgt ervoor dat iedereen binnen het bedrijf op de hoogte blijft van relevante informatie over veiligheid van onder meer SBD en VEBIDAK.

SF BIKUDAK